036 369 0535 – ook voor spoed!
Sandra - Dierenkliniek Almere-Stad

De mensen achter Dierenkliniek Almere-Stad

Al vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik met dieren bezig geweest. Ik wilde als kind alles van ze weten en wilde ze helpen wanneer ze ziek waren. Wij hadden thuis allerlei huisdieren van hamsters, cavia’s, vissen tot zelfs reptielen. Ik nam ook regelmatig zieke wilde diertjes mee naar huis om ze beter te maken en daarna weer uit te zetten.

Eigenaresse en dierenarts Sandra Rossen
Team
Meer over Sandra
Dierenkliniek Almere-Stad is ontstaan uit een liefde en passie voor dieren die oprichtster en eigenaresse Sandra Rossen al van jongs af aan al voelt. Met alle kennis en ervaring die zij heeft opgedaan bij verschillende opleidingen, bedrijven en nevenactiviteiten, is er een prachtige kliniek ontstaan waar service en kwaliteit centraal staat. Het gezellige team is zorgvuldig geselecteerd en geven u en uw huisdier alles wat jullie nodig hebben om zo gezond mogelijk van elkaar te kunnen genieten!
Sandra - Dierenkliniek Almere-Stad
Sandra
Dierenarts
Charlotte
Dierenarts
2024 02 13 Dierenkliniek Almere Stad Portretten 1100x1100 Highres 1889
Ilse
Dierenarts
Noa
Dierenarts
2024 02 13 Dierenkliniek Almere Stad Portretten 1100x1100 Highres 1967
Monique
Dierenarts
Dennis - Dierenkliniek Almere-Stad
Dennis
Paraveterinair
Rebecca
Paraveterinair
Demi
Paraveterinair
Bianca
Paraveterinair
Coco
Paraveterinair
Famke
Paraveterinair
2024 02 13 Dierenkliniek Almere Stad Portretten 1100x1100 Highres 1936
Jolien
Paraveterinair
2024 02 13 Dierenkliniek Almere Stad Portretten 1100x1100 Highres 1885
Mariska
Trimster / Praktijkhulp
Voordat ik dierenarts werd, heb ik op de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch gestudeerd. Daar leerde ik hoe je een bedrijf moet managen in de gezelschapsdieren sector. Ik mocht veel stage lopen en heb naast veel dierenklinieken ook veel andere bedrijven van binnen gezien. Ik heb zelfs op boerderijen meegeholpen. Tijdens deze opleiding heb ik studievereniging Animana opgericht die nog meer leuke uitjes verzorgd bij bedrijven die met dieren bezig houden.

Ondanks dat ik ontzettend veel leuke bedrijven van binnen had gezien, wilde ik toch nog steeds dierenarts worden. Ik heb daarom na de HAS nog 6 jaar in Utrecht gestudeerd tot dierenarts. Daar ben ik met genoegen afgestudeerd.

In 2013 heb ik de deuren van mijn eigen dierenkliniek geopend. Ik heb namelijk een eigen visie op wat een goede gezondheidszorg is. Ik wil niet alleen focussen op het beter maken van dieren maar vooral ook de focus leggen op het gezond houden. Zo plannen we net wat meer tijd in dan de gemiddelde kliniek om nog extra advies te geven over bijvoorbeeld voeding, beweging en gedrag. Door extra tijd te nemen weten we wat er bij het baasje en zijn of haar dieren speelt. En het is natuurlijk ook veel gezelliger om even rustig bij te kletsen!

Ik vind het belangrijk dat eigenaren niet steeds naar andere kliniek moeten en ik wil zoveel mogelijk onder 1 dak aanbieden. Daarom hebben we speciaal voor onze klanten een spoeddienst die ik grotendeels zelf elke avond en nacht draai. Verder hebben we tegenwoordig ook een trimsalon en een kattenhotel. Ook komt er regelmatig een specialist en een echograaf bij ons in de kliniek. Ook orthopedische operaties kunnen zo gewoon bij ons in de kliniek uitgevoerd worden.

Ik ben in 2013 alleen als dierenarts begonnen met een parttime assistente. Inmiddels staan we met een heel groot team in de kliniek (zie pagina team). Ik ben ontzettend trots op ze en ik heb voor hen en het bedrijf nog heel veel meer plannen voor de toekomst. Ik ben dankbaar voor de vele trouwe baasjes die met heel veel lof over ons spreken. Met sommige heb ik ontzettend veel meegemaakt. We hebben zelfs de prijs ‘Almeerse onderneming van het jaar 2021’ gewonnen!

Ik vind het erg belangrijk om als dierenarts mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zo begeleiden wij in de kliniek veel stagiaires zo ze op te leiden voor hun toekomstige beroep als dierenarts of als assistente. Als ze op het einde van hun stage helemaal zelfstandig achter de balie staan, ben ik zo trots!

Via het YouTube kanaal Sandra_de_dierenarts geef ik met mijn video’s advies over hoe mensen thuis handelingen bij hun dier moeten uitvoeren zoals een pil geven aan de kat, nagels knippen of dwangvoeren van een konijn. Verder beschrijf ik in mijn blogs wat we allemaal meemaken in de kliniek.

Een belofte aan u en uw huisdier
Wanneer u zich inschrijft bij Dierenkliniek Almere-Stad, beloof ik dat ons team dag en nacht voor u klaar staat. Niet alleen bij problemen maar ook om begeleiding te geven om uw huisdier zo gezond mogelijk te houden. Zo kunnen jullie zorgeloos van elkaar genieten en regelen wij de rest!
crossmenu