036 369 0535 – ook voor spoed!

2021: Dierenkliniek Almere-Stad staat weer paraat!

Sandra Rossen   |
25 januari 2021

Afgelopen jaar was het, net als voor veel andere bedrijven, flink schakelen in de kliniek. Hoe leuk is het dan dat we voor dat jaar een prijs hebben gewonnen? We mogen ons ‘Almeerse onderneming van het jaar 2021’ noemen. Allereerst ben ik natuurlijk super trots maar toch ook wel een beetje ontroerd… We hebben echt ons best gedaan om voor onze dieren en hun baasjes paraat te blijven staan en dat is niet onopgemerkt gebleven! Maar, het had allemaal heel wat voeten in de aarde….

Corona maatregelen in de dierenkliniek

Net als vele andere bedrijven, moesten we afgelopen jaar behoorlijk meebuigen. Vlak na de eerste persconferentie ging ik direct door naar de kliniek. 1,5 meter.... Ik stond in de wachtkamer en keek naar de grote houten tafel met 6 fauteuils. Hier zitten klanten gezellig bij elkaar wanneer ze bijvoorbeeld moeten wachten op een bloeduitslag. Of bespreken we onder het genot van een kopje koffie een behandeling. Dat kon dus niet meer.... Met mijn rolmaat liep ik rond. De grote tafel verplaatste ik naar de kantine en er bleven maar een paar stoelen over die 1,5 meter uit elkaar konden staan. Verder maakte ik met duct tape markeringen op de grond waar iedereen voor de balie op afstand van elkaar kon gaan staan. Wat ongezellig, dacht ik nog, hopelijk is het snel weer voorbij....

Tijdens de eerste maand werd aangeraden om een tijdje ‘alleen maar spoedgevallen’ te doen. Maar ja wat is nu een spoedgeval? Uiteindelijk wordt een lichte oorontsteking die uit de hand loopt, ook een spoedgeval. En een diertje wat kreupel is, is geen spoedgeval maar heeft zeker wel pijn…. Een tijdje niet vaccineren kan in de toekomst voor veel zieke dieren zorgen omdat ze onbeschermd rondlopen. En een ongesteriliseerd poesje kan heel jong per ongeluk zwanger worden met alle gevolgen van dien....

Het was verder nog maar de vraag of dierenartsen open mochten blijven, want wij waren geen vitaal beroep. Dus eigenlijk wilde we zoveel mogelijk dieren helpen want misschien kon het straks helemaal niet meer!

Al met al lastige keuzes. Maar, we gingen niet bij de pakken neerzitten! We hadden zelfs een tijdje twee teams gemaakt om zo te zorgen dat we in ieder geval niet tegelijkertijd ziek werden en we helemaal dicht zouden moeten. En sommige van het team werkten vanuit huis wanneer ze verkouden waren door de telefoon daar op te nemen. Verder waren we druk bezig met schoonmaken, op tijd mondkapjes en handschoenen bij te bestellen en alle bezoeken te plannen met maximaal 4 mensen per keer. Want we wilden natuurlijk zelf ook niet ziek worden, of iemand besmetten....

Trimmen bij nood?

Nu met de derde corona piek en lockdown hebben we weer de volgende uitdaging. Onze trimsalon, die eerst helemaal dicht moest, mag nu gelukkig toch wel open voor dieren in nood. Volgens de RIVM richtlijnen mogen we dan dieren alleen bij het thuis adres van de eigenaren ophalen om het verkeer te beperken… Dat is tenminste iets, toch? Gelukkig heeft onze dierenartsassistent zich opgeofferd om voor trimsters Mariska en Carla de dieren bij hun klanten op te halen. Zo kunnen we toch nog de honden, katten en konijnen met vilten, jeuk en andere vacht-problemen helpen. Wie had dat gedacht een jaar geleden, een bezorgdienst voor de trimsalon… Toch kunnen we er flink om lachen wanneer de assistent de ene keer met een kleine Chihuahua en de andere keer met twee grote Berner Sennen honden uit de auto komt.

En nu is de avondklok in werking gezet. Gelukkig is er deze keer een uitzondering voor dierenartsen gemaakt. Wij mogen open blijven en spoedgevallen, ondanks de avondklok, blijven helpen. De werkgeversverklaring ligt dus klaar in de auto en we gaan gewoon weer verder!

Dankbaar!

Ondanks alle maatregelen blijven we met het team doen waar we ons plezier uit halen: dieren en hun baasjes helpen! We zijn dankbaar dat we dit mogen blijven doen en niet afgelopen jaar thuis hebben moeten zitten.

We hebben afgelopen jaar goed gebruik gemaakt van de rustige momenten. We hadden ineens tijd om de opleidingen te volgen voor de nieuwe apparatuur die we hebben aangeschaft. Zo kunnen we tegenwoordig nog nauwkeuriger en sneller diagnoses stellen. Ook was er tijd om ons Youtube kanaal 'Sandra de Dierenarts' te starten!

Door even stil te moeten staan, zijn we eigenlijk dus best veel verder gekomen. En zo proberen we met iedere tegenslag er toch weer iets positiefs uit te halen. Want één ding is zeker: Die grote gezellige tafel in de wachtkamer, die komt weer terug!

crossmenu